Science fiction

Science fiction eli tieteiskirjallisuus tarjoaa mielenkiintoisia, mielikuvituksellisia, avaruuteen tai tulevaisuuteen sijoittuvia tarinoita ja seikkailuja.

Valitse vain jokin alla olevista äänikirjapalveluista ja ääni- ja e-kirjat kulkevat aina mukanasi ja voit uppoutua tarinoihin missä ja milloin vain.

Etsitkö tieteiskirjallisuuden uusimpia teoksia tai klassikoita äänikirjoina tai e-kirjoina? Tutustu palveluiden laajaan tuotevalikoimaan.

Tarkista mikä palveluista tarjoaa parhaan Science fiction valikoiman ja sukella valintasi mukaan äänikirjojen tai e-kirjojen maailmaan.

Uudet asiakkaat saavat kokeilla palveluja ilmaiseksi

Testivoittaja!
Suomen paras äänikirjapalvelu. Kokeile ilmaiseksi 7 päivän ajan!
 • Noin 1 000 000 kirjaa
 • 8 erilaista tilausvaihtoehtoa
 • Kielet: Suomi +8 muuta kieltä
 • Kirjoja kaikille + Storytel Original -alkuperäissisällöt yksinoikeudella
 • Voit kuunnella kirjoja ilman nettiyhteyttä
 • Helppo perua milloin vain
  Ei sitoutumisaikaa
Edullisin valinta
Suomen suosituin äänikirjapalvelu. Kokeile ilmaiseksi 30 päivän ajan!
 • Yli 900 000 kirjaa
 • 3 erilaista tilausvaihtoehtoa
 • Kielet: Suomi +7 muuta kieltä
 • Kirjoja kaikenikäisille ja kaikkiin makuihin
 • Voit kuunnella kirjoja ilman nettiyhteyttä
 • Helppo perua milloin vain
  Ei sitoutumisaikaa
Koko perheelle
Lue e-kirjoja tai kuuntele äänikirjoja täysin ilmaiseksi 14 päivän ajan!
 • Yli 400 000 kirjaa
 • 3 erilaista tilausvaihtoehtoa
 • Kielet: Suomi +2 muuta kieltä
 • Kirjoja koko perheelle
 • Voit kuunnella ja lukea kirjoja ilman nettiyhteyttä
 • Helppo perua milloin vain
  Ei sitoutumisaikaa
Täysin kotimainen
Osta yksittäisiä kirjoja tai kokeile kuukausitilausta ilmaiseksi 45 päivän ajan!
 • Laaja valikoima suomenkielisiä kirjoja
 • 2 erilaista tilausvaihtoehtoa
 • Kielet: Suomi +2 muuta kieltä
 • Kuunneltavaa ja luettavaa jokaiseen makuun
 • Voit kuunnella ja lukea kirjoja ilman nettiyhteyttä
 • Helppo perua milloin vain
  Ei sitoutumisaikaa
Täysin kotimainen
Parhaat lehdet yhdessä sovelluksessa, ääneen luettuina. Kokeile ilmaiseksi 14 päivän ajan.
 • Yli 20 lehden valikoima
 • 2 erilaista tilausvaihtoehtoa
 • Kaikki artikkelit suomeksi
 • Mielenkiintoista kuunneltavaa jokaisen makuun
 • Uutta sisältöä joka päivä
 • Helppo perua milloin vain
  Ei sitoutumisaikaa

Science fiction

Tieteiskirjallisuus, usein lyhyemmin ”scifi”, on kirjallisuuden ala, joka heittäytyy kuvitteellisiin maailmoihin ja tulevaisuuden näkymiin, joita ei ole vielä todistettu tai jotka saattavat olla käsityskykymme ulottumattomissa. Se yhdistää tieteen, teknologian ja yhteiskunnan, rohkaisten lukijoita pohtimaan tulevaisuuden mahdollisuuksia ja haasteita.

Tämä genre avaa ovia monille kiehtoville aiheille, kuten avaruusmatkailulle, tuntemattomille planeetoille ja maailmankaikkeuden muille olennoille, inspiroiden kirjailijoita ja lukijoita samanaikaisesti. Teknologian kasvava merkitys ja sen vaikutukset yhteiskuntaan ovat myös olennainen osa tieteiskirjallisuutta. Tässä genressä otetaan kantaa teemoihin, kuten tekoäly, geneettinen muokkaus ja ihmisen ja koneen rajaamisen haasteet.

Kirjailijat kuten Isaac Asimov, Philip K. Dick ja Ursula K. Le Guin ovat antaneet merkittäviä panoksiaan tälle alalle, yhdistäen tarinoihinsa sekä filosofista syvyyttä että koukuttavia juonenkäänteitä. Heidän teoksensa ovat paitsi viihdyttäneet, myös rohkaisseet lukijoita ajattelemaan syvemmin.

Scifi on paljon enemmän kuin pelkkä viihdemuoto. Se haastaa meidät, laajentaa näkökulmiamme ja antaa mahdollisuuden tarkastella maailmaa ja paikkaamme siinä eri valossa. Tämän genren avulla voimme sekä paeta kaukaisiin galakseihin että pohtia, mitä tulevaisuus meille tuokaan.

Koe tieteiskirjallisuus uudesta näkökulmasta

Tieteiskirjallisuus avaa portit toisiin maailmoihin, avaruuden äärettömyyksiin ja tulevaisuuden mahdollisiin skenaarioihin. Vaikka monet ovat tottuneet nauttimaan näistä seikkailuista perinteisten kirjojen kautta, teknologinen kehitys on mahdollistanut uusia, syvällisempiä tapoja uppoutua näihin tarinoihin.

Äänikirjojen kasvava suosio on ymmärrettävää. Kun ammattimainen lukija tulkitsee tieteiskirjallisuuden mestariteosta, tarina saa uuden elämän ja syvyyden, joka on erilainen kuin perinteinen lukukokemus. Tarinoiden henkilöhahmot saavat syvyyttä, ja äänielämyksiin lisätyt taustamusiikit tai efektit tuovat lisäulottuvuutta. Äänikirjat mahdollistavat myös tarinoiden ”lukemisen” matkustaessa, liikkuessa tai vaikka kotitöitä tehdessä.

Toisaalta digitaaliset e-kirjat mahdollistavat koko kirjakokoelman mukanasi kuljettamisen yhdessä pienessä laitteessa. Ne tarjoavat lukijalle mahdollisuuden säätää tekstiä mieltymystensä mukaan ja sisältävät usein lisäelementtejä, kuten kuvituksia, interaktiivisia karttoja tai animaatioita, jotka rikastavat lukuelämystä.

Joten seuraavalla kerralla kun haluat syventyä tieteiskirjallisuuden syövereihin, kokeile äänikirjaa tai digitaalista formaattia. Ne voivat tuoda tutut tarinat eloon uusin ja yllättävin tavoin ja avata aivan uusia tapoja nauttia tieteiskirjallisuuden ihmeistä. Modernit formaatit eivät ainoastaan tee lukemisesta kätevämpää, vaan myös elävöittävät ja monipuolistavat lukukokemusta.

Tutustu Science Fiction -kirjallisuuteen maksutta

Tieteiskirjallisuus avaa oven toisiin ulottuvuuksiin, fantastisiin maailmoihin ja teknologian mahdollisiin suuntiin. Jos olet vasta aloittamassa tieteiskirjallisuuden parissa tai haluat rikastuttaa lukemistasi, on monia keinoja uppoutua tähän genreeseen maksamatta senttiäkään – erityisesti tutustumalla äänikirjapalveluiden tarjoamiin ilmaisiin kokeilujaksoihin.

Usea tunnettu äänikirjapalvelu, mukaan lukien Bookbeat, Storytel, Nextory, Elisa kirja ja Podit, antavat uusille käyttäjilleen mahdollisuuden kokeilla palveluaan maksutta – usein 14 päivästä jopa kuukauteen. Tämän kokeilujakson aikana sinulla on vapaa pääsy palvelun koko äänikirjakokoelmaan, mahdollistaen syvällisen sukelluksen tieteiskirjallisuuden maailmaan.

Ilmaisen kokeilujakson aikana voit kuunnella monia genreklassikoita, kuten Isaac Asimovin luoman ”Foundation”-sarjan tai Philip K. Dickin visionääriset teokset. Samalla voit myös tutustua tuoreempiin tekijöihin ja genren uusiin suuntauksiin.

On silti hyvä pitää mielessä, että jos et toivo jatkavasi palvelua kokeilujakson päätyttyä, sinun on syytä peruuttaa tilauksesi ajoissa, jottei tililtäsi veloiteta automaattisesti.

Verkossa on myös joukko sivustoja ja sovelluksia, jotka tarjoavat ilmaista pääsyä sekä e-kirjoihin että klassisiin äänikirjoihin. Esimerkiksi Open Library, Project Gutenberg ja LibriVox ovat mainioita lähteitä monille tieteiskirjallisuuden mestariteoksille.

Nyt on otollinen hetki laajentaa kirjallisuuden rajojasi ja antaa tieteiskirjallisuuden viekoitella sinut muihin maailmoihin. Äänikirjapalveluiden tarjoamat ilmaiset kokeilujaksot ja muut verkossa saatavilla olevat resurssit mahdollistavat kiehtovien tarinoiden kokemisen ilman kustannuksia.

Science Fiction -kirjallisuus aina matkassasi mukana

Elämme jatkuvasti muuttuvassa ja hektisessä maailmassa, jossa aika näyttää juoksevan ja päivät kuluvat moninaisten tehtävien parissa. Keskellä tätä kaaosta, ihmisen sisäinen halu löytää hetkellinen pakopaikka todellisuudesta ei ole muuttunut. Tässä tieteiskirjallisuus tulee avuksi. Teknologian jatkuvan kehityksen myötä tieteiskirjallisuuden ei tarvitse enää olla pelkästään kirjahyllyssäsi; se voi seurata sinua minne tahansa.

Menneinä aikoina ajatus tieteiskirjallisuudesta toi mieleen painavat teokset, jotka veivät laukussa suuren osan tilasta. Mutta nykypäivänä, ansiosta digitaalisen teknologian ja pilvipalveluiden, voit pitää mukanasi kokonaisen kirjaston taskussasi. Laitevalikoima, kuten älypuhelimet, tabletit ja e-lukijat, ovat avanneet oven maailmaan, jossa tuhansien kirjojen mukana kuljettaminen on yhtä yksinkertaista kuin laitteen ottaminen mukaan.

Äänikirjat ovat mullistaneet kirjallisuuden kuluttamisen. Oli kyseessä sitten aamuinen työmatka, iltapäivälenkki puistossa tai illallisen valmistus, voit liittyä toiseen todellisuuteen vain napin painalluksella. Tämä on avannut ovia hetkiin, joissa perinteinen lukeminen olisi ollut mahdotonta.

Tämän saavutettavuuden myötä tieteiskirjallisuus on tullut osaksi jokapäiväistä elämäämme. Olipa kyseessä kiireinen aamuruuhka, jossa unelmoit matkasta toisille tähdille, tai kahvitauko, jonka vietät vieraassa galaksissa, mahdollisuudet ovat loputtomat.

Kirjallisuuden jatkuva saatavuus on rikastanut suhdettamme siihen. Voimme palata tarinoihin milloin tahansa, jakaa ne ystäviemme kanssa ja antaa niiden muokata päivämme hetkiä. Tieteiskirjallisuus on muutakin kuin vain sanoja paperilla; se on elämys, joka elää kanssamme, tukee ja inspiroi joka päivä.

Äänikirjapalvelut.fi
Logo