Fantasia

Fantasia ja scifi tarjoaa kiehtovia maailmoja, kaukausia galakseja ja koukuttavia dystopioita valintasi mukaan äänikirjoina tai e-kirjoina.

Valitse vain jokin alla olevista äänikirjapalveluista ja kirjat kulkevat aina mukanasi ja voit tutustua fantasiakirjallisuuteen missä ja millon vain.

Etsitkö kiehtovia tieteistarinoita tai lumoavaa fantasiaa äänikirjoina tai e-kirjoina? Tutustu palveluiden laajaan fantasia ja scifi valikoimaan.

Tarkista mikä äänikirjapalveluista tarjoaa parhaat fantasiakirjat ja sukella valintasi mukaan äänikirjojen tai e-kirjojen ihmeelliseen maailmaan.

Uudet asiakkaat saavat kokeilla palveluja ilmaiseksi

Testivoittaja!
Suomen paras äänikirjapalvelu. Kokeile ilmaiseksi 7 päivän ajan!
 • Noin 1 000 000 kirjaa
 • 8 erilaista tilausvaihtoehtoa
 • Kielet: Suomi +8 muuta kieltä
 • Kirjoja kaikille + Storytel Original -alkuperäissisällöt yksinoikeudella
 • Voit kuunnella kirjoja ilman nettiyhteyttä
 • Helppo perua milloin vain
  Ei sitoutumisaikaa
Edullisin valinta
Suomen suosituin äänikirjapalvelu. Kokeile ilmaiseksi 30 päivän ajan!
 • Yli 900 000 kirjaa
 • 3 erilaista tilausvaihtoehtoa
 • Kielet: Suomi +7 muuta kieltä
 • Kirjoja kaikenikäisille ja kaikkiin makuihin
 • Voit kuunnella kirjoja ilman nettiyhteyttä
 • Helppo perua milloin vain
  Ei sitoutumisaikaa
Koko perheelle
Lue e-kirjoja tai kuuntele äänikirjoja täysin ilmaiseksi 14 päivän ajan!
 • Yli 400 000 kirjaa
 • 3 erilaista tilausvaihtoehtoa
 • Kielet: Suomi +2 muuta kieltä
 • Kirjoja koko perheelle
 • Voit kuunnella ja lukea kirjoja ilman nettiyhteyttä
 • Helppo perua milloin vain
  Ei sitoutumisaikaa
Täysin kotimainen
Osta yksittäisiä kirjoja tai kokeile kuukausitilausta ilmaiseksi 45 päivän ajan!
 • Laaja valikoima suomenkielisiä kirjoja
 • 2 erilaista tilausvaihtoehtoa
 • Kielet: Suomi +2 muuta kieltä
 • Kuunneltavaa ja luettavaa jokaiseen makuun
 • Voit kuunnella ja lukea kirjoja ilman nettiyhteyttä
 • Helppo perua milloin vain
  Ei sitoutumisaikaa
Täysin kotimainen
Parhaat lehdet yhdessä sovelluksessa, ääneen luettuina. Kokeile ilmaiseksi 14 päivän ajan.
 • Yli 20 lehden valikoima
 • 2 erilaista tilausvaihtoehtoa
 • Kaikki artikkelit suomeksi
 • Mielenkiintoista kuunneltavaa jokaisen makuun
 • Uutta sisältöä joka päivä
 • Helppo perua milloin vain
  Ei sitoutumisaikaa

Fantasiakirjallisuuden maailmat

Fantasia ja tieteiskirjallisuus, usein kutsuttu scifiksi, ovat kiehtovia kirjallisuuden muotoja, jotka kietoutuvat usein yhteen luodakseen monimutkaisia, kiehtovia maailmoja. Molemmissa genreissä luodaan maailmoja, joissa ihmiset voivat paeta arkea ja kohdata ihmeellisiä olosuhteita. Vaikka niillä on monia eroja, ne myös jakavat yhteisen vision ja pyrkimyksen.

Fantasian juuret ovat syvällä mytologiassa, kansantarinoissa ja historiassa, antaen sille maagisen ja usein vanhanaikaisen tunnelman. Scifi sen sijaan katsoo eteenpäin, ammentaen inspiraationsa tieteestä ja teknologiasta, pyrkien ennustamaan ja spekuloimaan tulevaisuuden mahdollisuuksia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että fantasia olisi menneisyyteen juuttunut genre. Päinvastoin, monet fantasiakirjailijat luovat maailmoja, jotka yhdistävät sekä menneisyyden että tulevaisuuden elementtejä.

Molempien genrejen keskiössä on hahmojen henkilökohtainen kasvu ja kehitys. Fantasiassa hahmot voivat joutua kohtaamaan pimeitä voimia ja taistelemaan oikeudenmukaisuuden puolesta, kun taas scifi saattaa laittaa hahmot pohtimaan ihmisen paikkaa suuremmassa universumissa ja teknologian vaikutusta arkielämäämme.

Kumpikin genre kysyy syviä kysymyksiä ihmisyydestä. Vaikka fantasia keskittyy usein taisteluun hyvän ja pahan välillä, ja scifi tutkii teknologian ja ihmisen suhdetta, molemmat kysyvät, mitä tarkoittaa olla ihminen. Ne ovat peili, joka heijastaa omia pelkojamme, toiveitamme ja unelmiamme.

Vaikka fantasia ja scifi ovat erillisiä genrejä omilla erityispiirteillään, ne molemmat pyrkivät ymmärtämään ihmisyyttä ja maailmaa luomalla uusia, kiehtovia maailmoja.

Uusi tapa kokea fantasia- ja scifi-kirjallisuus

Kun mietitään kirjallisuutta, monet meistä muistelevat lapsuutensa lempikirjoja, joita luettiin kynttilänvalossa tai taskulampun alla peiton alla. Fantasia- ja scifi-genret ovat olleet portteja toisiin ulottuvuuksiin, joissa lukija voi paeta arkipäivän huolia ja matkustaa maailmoihin, joissa loikat galakseihin, taikasauvat ja lohikäärmeet ovat arkipäivää. Vaikka perinteinen kirja on edelleen rakas monille, teknologian nopea kehitys on tuonut uusia ulottuvuuksia kirjallisuuden kokemiseen.

Kuvittelepa, että et olekaan vain lukemassa tarinaa, vaan kuulet sen kertojan suusta, aivan kuin istuisit nuotion ääressä kuuntelemassa tarinoitsijaa. Äänikirjat ovat tuoneet tämän kokemuksen arkielämäämme. Erityisesti fantasia- ja scifi-genreissä, joiden maailmat ovat rikkaita ja monimutkaisia, kertojan ääni voi lisätä syvyyttä ja tunnelmaa tarinaan. Jokainen äänenpaino, tauko ja tunnetila voi vahvistaa tarinan elävyyttä.

Digitaalisen aikakauden mukanaan tuoma e-kirjojen nousu on muuttanut lukemisen dynamiikkaa. Kuvittele, että voit kuljettaa mukanasi kokonaisen kirjaston taskussasi ja sukeltaa eri tarinoihin mielialasi mukaan. Fantasiakirjojen usein monimutkainen sanasto ja maailmanrakennus voi joskus olla haastavaa, mutta e-kirjan hakutoiminnot ja lisätty sisältö, kuten interaktiiviset kartat, tekevät lukukokemuksesta entistä rikkaamman.

On myös huomioitava, että näiden uusien formaattien ansiosta kirjallisuus on tullut saataville entistä laajemmalle yleisölle. Ne, jotka eivät ehkä ole perinteisen lukemisen ystäviä tai joilla on lukemiseen liittyviä haasteita, voivat nyt nauttia tarinoista uudella tavalla.

Vaikka kirjallisuuden formaatit ovat muuttuneet, sen ydin on pysynyt samana: tarinat, jotka herättävät tunteita, inspiroivat ja vievät meidät toisiin maailmoihin. Olipa valintasi sitten painettu kirja, äänikirja tai e-kirja, tärkeintä on tarinan lumo, joka vie mukanaan ja antaa hetken irtioton todellisuudesta. Uudet teknologiat ovat vain työkaluja, jotka tekevät näiden tarinoiden kokemisesta entistä monipuolisempaa.

Tutustu maksutta fantasiakirjallisuuden maailmaan

Fantasiakirjallisuus ja scifi vievät lukijansa upeisiin maailmoihin, joissa he kohtaavat mystisiä olentoja ja jännittäviä käänteitä. Niille, jotka haluavat perehtyä näiden genrejen kiehtovaan maailmaan ilman suurta taloudellista satsausta on hyvä tietää, että useampi äänikirjapalvelu tarjoaa ilmaisen kokeilujakson palveluun.

Palvelut kuten Bookbeat, Storytel, Nextory, Elisa kirja ja Podit houkuttelevat uusia kuulijoita antamalla heille mahdollisuuden kokea laaja kirjo kirjallisuutta ilmaisen kokeilujakson aikana. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden tutustua sekä tunnettuihin fantasiaklassikoihin että tuoreempiin mestariteoksiin.

Kun aloitat kokeilujakson, kannattaa hyödyntää palvelun sisäisiä suosituksia. Ne saattavat johtaa sinut kiinnostavien ja suosittujen kirjojen pariin, jotka muutoin saattaisivat mennä ohitsesi. Kuitenkin, ennen kuin kokeilujakso päättyy, aseta muistutus itsellesi arvioidaksesi, haluatko jatkaa kuuntelua maksullisella jäsenyydellä vai haluatko perua sen.

Monet näistä palveluista tarjoavat myös lisäominaisuuksia, kuten nopeuden säätöä ja mahdollisuutta merkitä tiettyjä kohtia, joihin voit palata myöhemmin.

Jos lopulta päätät, että maksullinen äänikirjapalvelu ei ole sinulle sopiva, ei huolta. Monet kirjastot tarjoavat e-kirjoja ja äänikirjoja, jotka ovat vapaasti lainattavissa. Ilmaiset kokeilujaksot ja kirjastojen digitaaliset palvelut tarjoavat erinomaisen ponnahduslaudan fantasiakirjallisuuden syvään ja rikkaaseen maailmaan.

Fantasia ja scifi seuralaisesi minne ikinä menetkin

Jokaisella junamatkalla, rauhallisella hetkellä puiston penkillä tai yötaivaan alla lepäillessä, fantasia ja scifi avaavat portit toisiin todellisuuksiin, antaen sinulle mahdollisuuden astua hetkeksi pois arjesta. Ne ovat kuin taikakirjeitä toisista maailmoista, jotka kulkevat aina mukanasi ja tarjoavat seikkailuja jokaiseen hetkeen.

Teknologian kehittyminen on mahdollistanut tämän kirjallisen maagisen matkan kuljettamisen mukana taskussamme. Digitaaliset sovellukset, e-kirjat ja äänikirjat ovat mullistaneet kirjallisuuden kuluttamisen. Yhdellä napin painalluksella voit hypätä keskelle kaukaista galaksia, lentää taianomaisen metsän yllä tai astua sisään futuristiseen metropoliin, vaikka odottelisitkin bussipysäkillä tai olisit pitkällä lennolla.

Kuitenkin, se, mikä todella tekee fantasiasta ja scifistä niin mukaansatempaavaa, ei ole vain saatavuus vaan tarinoiden voima. Ne herättävät uteliaisuuden, laajentavat horisonttiamme ja haastavat käsityksemme todellisuudesta. Niiden kautta voimme pohtia nykypäivän yhteiskuntaa, kurkistaa mahdollisiin tulevaisuuksiin tai palata ajassa taaksepäin.

Nämä genret tarjoavat pakopaikan, kun elämä tuntuu ylivoimaiselta, mutta samalla ne antavat välineet reflektoida omaa ympäristöämme ja rohkeutta kohdata arjen haasteita. Niiden tarjoama moninaisuus ja kerronnallinen syvyys tekevät niistä erinomaisen seuralaisen niin pitkille matkoille kuin lyhyillekin hetkille.

Joten, riippumatta siitä, kuljetatko mukanasi kuluneita paperikirjoja, lataatko kuulokkeisiisi seuraavaa äänikirjaa tai selaatko tabletillasi uusimpia e-kirjojen julkaisuja, fantasia ja scifi ovat aina valmiina viemään sinut mukanaan lumoaviin maailmoihin, rikastuttamaan päivääsi ja inspiroimaan mieltäsi.

Äänikirjapalvelut.fi
Logo